Potpuno restauriran etno restoran

U divnom, prirodnom okruženju rukavca Dunava, na obali kanala Arkanj, u pitomoj tišini, nalazi se restoran NA KRAJ SVETA. Nedavno kompletno restauriran u domaćinskom, toplom etno stilu, namenjen porodičnim okupljanjima, ali i večernjim opuštanjima, nudi bogat visokokvalitetan meni.

Opremljen je i zanimljivim kutkom za decu, tako da će vaši mališani uživati u čistom vazduhu i igri, daleko od gradske vreve. Ljubazno osoblje našeg restorana, brzom i kvalitetnom uslugom, učiniće vaš boravak opuštenijim i prijatnim.

Etno restoran Na kraj sveta se nalazi na manastirskom imanju. Manastir Kovilj je manastir Srpske pravoslavne crkve u Bačkoj, u AP Vojvodini (Srbija). Manastir je nastao na mestu gde su se izmirile ugarska i srpska vojska, a izmirenju je posredovao Sveti Sava. Na mestu na kojem je postignut sporazum, najpre je podignuta crkva iz koje se kasnije razvio manastir. Nalazi se pored sela Kovilj blizu Novog Sada. Podignut je u čast Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila, koji se slave 26. jula. Pod zaštitom je države od 4. avgusta 1949. godine, kao spomenik kulture . O Manastiru Kovilj brinu monasi, posvećeni molitvama i redovnim obavezama. Čuveni su manastiski med od belog bosiljka, voćne rakije, konjak i liker od oraha, koji se nalaze u ponudi etno restorana Na kraj sveta.

Zanimljivosti

Kanal Arkanj je među najpoznatijim destinacijama ribolovnih revira i omiljeno ribolovačko mesto, mnogih zaljubljenika u ribolov. U Arkanju se gotovo uvek može računati na dobar ulov.

Lovište „Koviljski rit“ kod Novog Sada se nalazi u plavnom delu reke Dunav. Glavne vrste krupne divljači su divlja svinja i srneća divljač. Od sitne divljači u ovom lovištu zastupljene se divlje patke, divlje guske i fazan.

Lovište je ravničarskog tipa, sa nadmorskom visinom od 78-84 m. Veći deo lovišta je pod šumom.

U ovom lovištu organizuje se grupni lov na divlje svinje.